Home Termeni de returnare

Termeni de returnare

Politica de retur / retragere (aplicabilă exclusiv Consumatorilor)

 

Anularea Comenzilor de către Cumpărător

 

Consumatorii au dreptul să se retragă din Contract, respectiv sa anuleze o Comandă după plasarea acesteia sau să returneze un Produs deja livrat, în termen de 14 zile calendaristice de la livrare, fără invocarea niciunui motiv, cu excepția Produselor realizate conform specificațiilor cumpărătorului care nu beneficiază de drept de retur.

 

Cumpărătorii care nu au calitatea de Consumator NU pot anula o Comanda, NU pot denunța unilateral Contractul și NU beneficiază de dreptul de retur.

 

Consumatorii beneficiază de o perioadă de 14 zile calendaristice de la primirea Produselor pentru a se retrage din Contract fără a fi nevoiți să-și justifice decizia. Dreptul de retur este prevăzut doar în beneficiul Consumatorilor, respectiv persoanelor fizice care acționează în scopuri care se află în afara activității lor comerciale, industriale, artizanale sau profesionale.

 

Pentru returnarea Produselor, trebuie să informați EVALIGHT cu privire la decizia dvs. de a vă retrage din contract fie prin completarea și transmiterea electronică a formularului de retragere

fie printr-o declarație neechivocă trimisă prin e-mail la office[at]elitedesign.ro NU vom lua în considerare cererile telefonice sau cele transmise prin alte canale de comunicare (whatsapp, messenger, facebook etc.).

 

Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteți comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere. Cererile de retur înregistrate după expirarea perioadei de retragere de 14 zile calendaristice nu vor fi acceptate de EVALIGHT.

 

Atenție! Potrivit art. 16, pct. c), din OUG nr. 34/2014, Consumatorii nu beneficiază de drept de retur pentru Produsele confecționate după specificațiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar. Astfel, nu pot fi returnate produsele care nu sunt prefabricate și care au fost confecționate sau personalizate pe baza opțiunilor individuale sau a deciziei consumatorului (dimensiune, lungime, lățime, înălțime, diametru, culoare, tip de cristal, material de suprafață, prin specificarea unui cod de material sau orice altă modificare față de modelul standard).

 

Consecințele retragerii

 

Obligațiile EVALIGHT în cazul în care vă retrageți:

(a)    vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dvs., inclusiv costurile livrării, cu excepția costurilor suplimentare determinate de faptul că ați ales altă modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informați cu privire la decizia dvs. de a vă retrage din prezentul Contract. Vom efectua această rambursare folosind aceeași modalitate de plată ca și cea folosită pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care v-ați exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări. Putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi produsele sau până la momentul la care ne-aţi furnizat dovada că aţi trimis înapoi produsele, fiind valabilă data cea mai apropiată.

 

Obligațiile dvs. în cazul în care vă retrageți:

 

(a)             Trebuie să returnați Produsele la depozitul Evalight S.R.L. din Calea Șagului nr.153, Cod poștal 300517 Timișoara, tel: 0256 450 099, în decurs de maxim 14 zile de la data la care ne-ați comunicat decizia de retragere, folosind aceeași metodă de livrare. Returul se face prin intermediul unei firme de curierat rapid cu excepția cazului în care Produsele v-au fost livrate cu transport special, caz în care le veți returna folosind același tip de transport. Nu acceptăm și nu ridicăm colete livrate prin Poșta Română.

 

(b)             Veți suporta în totalitate costurile directe legate de returnarea Produselor și anume costurile transportului de retur

 

(astfel cum sunt practicate de firmele de curierat rapid/ companiile de transport). De asemenea, dacă este cazul, va trebui să suportați și costurile suplimentare de livrare a Produsului de la EVALIGHT la dvs. determinate de faptul că ați ales altă modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi.

Costuri aproximative retur

 

·        Produse cu greutatea intre 1-2 kg.    Intre 29,00 si 49,00 LEI depinde de volum marfa

·        Produse cu greutatea intre 2-5 kg.    Intre 39,00 si 59,00 LEI depinde de volum marfa

·        Produse cu greutatea intre 5 -10kg.  Intre 49,00 si 79,00 LEI depinde de volum marfa

·        Produse cu greutatea intre 10 -20kg.Intre 79,00 si 99,00 LEI depinde de volum marfa

·        Produse cu greutatea intre 20 -50kg.Intre 99,00 si 200,00 LEI depinde de volum marfa

          Marfa Paletizata

·        Incepand de 1m3    apoximativ intre 100 – 200 LEI          

*mentionam ca acestea sunt costuri orientative si variaza de curierul ales si zona de unde vor fi expediate / retunate .

 

(c)             Produsul trebuie returnat în ambalaj original, în aceeași stare în care a fost livrat și însoțit de toate accesoriile și documentele originale (factură fiscală, bon fiscal, fișă tehnică, manual de utilizare, certificat de garanție etc.). Ambalajul original al Produsului nu trebuie să prezinte deteriorări sau urme ale altor corpuri străine (scotch etc.). Dacă Produsul comandat a fost însoțit de unul sau mai multe cadouri promoționale oferite cu titlu gratuit și valabile doar în combinație cu Produsul returnat, și aceste cadouri trebuie returnate. Dacă nu sunt returnate cadourile primite sau acestea prezintă neconformități, contravaloarea lor va fi scăzută din valoarea Produsului returnat.

 

(d)             Responsabilitatea pentru integritatea Produsului în timpul transportului de retur cade în sarcina dvs. Trebuie să vă asigurați că Produsul este bine ambalat și protejat, în condiții optime pentru transport, cu precădere atunci când produsul este fragil. La retur, veți respecta indicațiile de ambalare prevăzute mai jos. Dacă Produsele sunt deteriorate în timpul transportului de retur acestea vor fi refuzate de EVALIGHT și nu vom restitui contravaloarea lor.

 

(e)             Daca ati cumparat mai multe produse de acelasi fel si doriti sa le returnezi pe toate, doar unul dintre produse poate fi desigilat, restul de produse le putem accepta doar daca sunt sigilate.

 

(f)               Produsul trebuie returnat în aceeași stare în care l-ați primit. Veți fi responsabil pentru diminuarea valorii Produsului care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării Produsului. Astfel, dacă ne returnați Produsul după ce l-ați utilizat într-o măsură care depășește limita necesară stabilirii naturii, calităților și funcționării Produsului, dacă Produsul returnat este deteriorat,  prezintă urme de uzură, zgârieturi, ciobiri, lovituri, șocuri mecanice, este murdar, are etichetele, sigiliile sau alte elemente lipsă sau prezintă alte modificări fizice și nu poate fi vândut ca și Produs nou, veți fi responsabil pentru diminuarea valorii Produsului caz în care vom reține diferența dintre valoarea inițială a Produsului nou și valoarea de revânzare a Produsului returnat sau, dacă Produsul returnat este într-o stare ce nu ne permite re-comercializarea lui, ne rezervăm dreptul de a refuza Produsul și de a nu rambursa sumele primite de la dvs. În cazul unui refuz, costurile de transport al Produsului de la EVALIGHT înapoi la dvs. cad în sarcina dvs.

 

(g)             Produsele comandate si ridicate din punctul de lucru, nu pot fi returnate conform O.U.G 34 din 2014.

(ACESTE PRODUSE POT FI TESTATE LA MOMENTUL RECEPTIEI).

 

              Adresa de livrare marfa retur
              Depozit SC Evalight SRL
              Calea Sagului nr.153, Cod postal 300517 Timisoara.